MMM gott
Igår kom Claes över med ett gäng direktimporterade polska kabanosser och vi gjorde en ljuvlig sauerkraut. Världens enklaste rätt. Så här:
1. Hacka lite lök, skär korven i småbitar.
2. Stek i en kastrull, i något annat än olivolja (detta är INTE medelhavsköket).
3. Dra i surkålen, toppa med lagerblad och vitpeppar, gärna i hela korn.
4. Värm upp allt och spä med lite vatten om det känns torrt.
5. Låt det koka ihop i runt 30 minuter med lock på låg värme (se det som en gryta som står och puttrar).
6. Stäng av värmen och låt det stå och vila i typ 15 minuter.
Volià - öststatskök!
Sedan skruvade vi ihop vår nya IKEA-modullösning i vardagsrummet och genomförde kirurgi på en garderob så att den skulle passa in i hallen. Jag är inte helt nöjd med modulerna - det är iofs fast inredning (per definition bra) men jag får lite jobbiga villavibbar av det hela. Bra tecken - då kommer jag inte att vilja flytta till hus.
1. Hacka lite lök, skär korven i småbitar.
2. Stek i en kastrull, i något annat än olivolja (detta är INTE medelhavsköket).
3. Dra i surkålen, toppa med lagerblad och vitpeppar, gärna i hela korn.
4. Värm upp allt och spä med lite vatten om det känns torrt.
5. Låt det koka ihop i runt 30 minuter med lock på låg värme (se det som en gryta som står och puttrar).
6. Stäng av värmen och låt det stå och vila i typ 15 minuter.
Volià - öststatskök!
Sedan skruvade vi ihop vår nya IKEA-modullösning i vardagsrummet och genomförde kirurgi på en garderob så att den skulle passa in i hallen. Jag är inte helt nöjd med modulerna - det är iofs fast inredning (per definition bra) men jag får lite jobbiga villavibbar av det hela. Bra tecken - då kommer jag inte att vilja flytta till hus.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home